donderdag 24 oktober 2013

Binnenkijken in Oxfordshire

Deze voormalige stal uit de 18e eeuw werd in 2009 compleet onder handen genomen door mclarenexcell. De hokkerige ruimte werd opengegooid met behoud van de originele details zoals de dakconstructie. De sfeer is een mix van stoere en natuurlijke materialen en geïnspireerd op Scandinavië. Een prachtige verbouwing met een geweldig materiaalgebruik.


Ook de buitenkant werd onderhanden genomen zonder afscheid te nemen van zijn verleden.


De binnenkomst door een grote eikenhouten deur met stalen schijfsysteem maakt meteen een statement, sobere maar stoere materialen maken dit grote huis huiselijk en geven de menselijke maat weer.




In het ontwerp is er voor gekozen om met weinig maar met grote elementen te werken, de haard is zo geplaatst dat het net lijkt alsof deze er altijd al heeft gestaan. 





De trap is niet weggestopt maar er is juist een eyecatcher van gemaakt die de ruimte op diverse manieren kan verdelen doordat deze verrijdbaar is.










Dat het oude pand nog goed zichtbaar is zie je op de bovenstaande foto, het contrast van de strak gestuukte wand met het oude baksteen is prachtig.





Voor foto's van voor de verbouwing kijk op www.mclarenexcell.com.

Fijne dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen