dinsdag 6 augustus 2013

Tadelakt

Een nieuw item op ons blog! Informatie en inspiratie over de meest uiteenlopende materialen en producten, met tips voor- en nadelen en natuurlijk onze visie hierop. Veel plezier met het lezen van ons eerste item over Tadelakt.Een bijzondere afwerking voor in je badkamer is tadelakt. Een waterdicht mengsel op basis van kalk, dat op een speciale manier wordt aangebracht. Het product is oorspronkelijk ontstaan in Marokko als een manier van dakbedekking maar tegenwoordig zien we het, gelukkig, op vele manieren terug komen in ons interieur. Door de waterdichte afwerking is de badkamer een populaire bestemming geworden voor het product. Het pleister is te gebruiken als vloer- of wandafwerking maar je kan er ook prachtige wastafels, badkuipen en inbouw kasten mee tot stand laten komen.

Het product moet worden aangebracht door een vakman. De specie wordt met een spatel in een laag van vijf mm op een ruwe ondergrond gesmeerd waarna deze geschuurd en gepolijst wordt. De speciale zeeplaag op basis van olijven zorgt ervoor dat het waterafstotend blijft. 

Tadelakt is een duurzaam materiaal met een natuurlijke look en vochtbestendig. 
Het is wel een vrij duur  product, arbeidsintensief en niet slijtvast. 

Wij vinden vooral een combinatie van tadelakt samen met strakke vormen van bijvoorbeeld een kraan, radiator en wasbak erg mooi.

bron: de interieurbijbel
Geen opmerkingen:

Een reactie posten